rachunkowość, księgowość, podatki Rachunkowość, Księgowość, Podatki Forum
Forum dyskusyjne: rachunkowość, podatki, księgowość, praca w księgowości, studia, akty prawne, kursy, szkolenia, biura rachunkowe.

księgowośćFAQ  rachunkowośćSzukaj  podatkiUżytkownicy  podatki forumGrupy  podatkiStatystyki
księgowyRejestracja  praca dla księgowej, praca dla księgowegoZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
KSIĘGOWOŚĆ MAŁEJ FIRMY
Autor Wiadomość
maria70 

Wysłany: 2010-05-14, 11:03   KSIĘGOWOŚĆ MAŁEJ FIRMY

Witam. Zakładam małą firmę. Chcę na pocżątku sama zając się moją ksiegowością, liczę, że nie będzie tego na początku zbyt dużo i dam radę ale aby nie popełnić jakiś pomyłek chciałam wesprzeć się jakimś programem do KPiR. Nie wiem czy coś kupić i zainstalować czy skorzystać z programów działających w sieci - przeglądałam i jest takich kilka. Jakie są ich wady i zalety? Czy ktoś może mi polecić jakiś prosty, praktyczny a zarazem niedrogi program? Liczę na odpowiedź

TOM-AS2000 
Tomek K.

Wysłany: 2010-05-14, 18:53   

Jeśli nie będzie tego dużo! To na Twoim miejscu ściągnąłbym książkę przychodów i rozchodów w formie exela czy worda z internetu! Będzie za darmo a najlepsze do nauki! Osobiście uważam,że jeśli ktoś nie miał styczności z rachunkowością to programy na pewno nie pomogą a tylko wszystko skomplikują!

kama 

Wysłany: 2010-05-17, 11:14   

co do prowadzenia księgowości małych firm dobrym jest ###. Mają bardzo profesionalną obsługę i niskie prowizje za prowadzenie działań. Ale tobie gratuluje tego, że sama chcesz prowadzić księgowość - ja nigdy sie do tego nie zmusiłam;/.

zenka 

Wysłany: 2010-07-08, 14:57   

Wiesz, ja pracuję na jednym takim programie i w sumie sobie to chwalę. Sama muszę sobie wprowadzic dokumenty, ale jak ich jest mało to nie kłopot szczególnie że oszczędności są niemałe. Program sam generuje odpowiednie dokumenty więc potem tylko drukuje i mam co potrzeba. Pracuje w systemie [cenzura-rachunkowość] i to też jest korzystne bo mogę pracować kiedy znajdę czas, bo z tym zawsze problemy. Moge polecić. programów do kupienia i instalowania nie przeglądałam bo są za drogie jak na pojedyńczy wydatek a ten mój naprawdę tani.

maria70 

Wysłany: 2010-07-16, 12:21   

Kama i Zenka- dzięki za rady tylko niestety cenzura tak zadziałała, że nie wiem jakie programy mi polecacie- administratorzy darowali by sobie takie działania, bo człowiek potrzebuje rady i co dostaje- informacje CENZURA-RACHUNKOWOŚĆ...

napiszcie coś bliżej o tych programach tak abym mogła je odnaleźć w sieci, proszę...

zenka 

Wysłany: 2010-07-20, 16:30   

Jasne, faktycznie nic nie wiadomo z tego co Ci napisałam. Wpisz sobie zatem do przeglądarki hasło szybkafaktura kropka pl , na pewno odnajdziesz ich stronę – może teraz cenzura nie zadziała

grażyna.t 

Wysłany: 2010-08-02, 22:40   

Też mogę polecić ci tą szybkąfakturę bo sama na niej prowadye dokumentz firmowe i jest niezłym programem , naprawdę niezłym i to szczególnie do prowadzenia książki przychodów i do wystawiania faktur, ja korzystam z takich modułów właśnie i mogę je pochwalić tylko wiec polecam

WeReL 
Administrator

Wysłany: 2010-08-02, 22:53   

Żenujący PR ;]]]

grażyna.t 

Wysłany: 2010-08-17, 23:36   

Jestem nieco zbulwersowana, że moja wypowiedź tak a nie inaczej została skomentowana przez Szanownego Administratora. Nie było moim celem niczego reklamować, odpowiadam gdy ktoś pyta, w końcu po co to forum?????? Mamy pytania, wątpliwości, to szukamy odpowiedzi, dlaczego więc dobre rady traktowane są jako "żenujący PR", jak to zostało napisane powyżej??? To gdzie mamy szukać odpowiedzi na dręczące nas pytania? Chyba na innym forum!!!

Radomiak 

Wysłany: 2010-08-18, 17:53   

Grażyno, a czy to nie jest reklama biura rachunkowego???

grażyna.t 

Wysłany: Wczoraj 22:47   

No jasne jak słońce ze to nie reklama i to w dodatku jakiegoś biura? pisze jeszcze raz- kobitka pytała o radę, szukała programu, to dlaczego jej nie pomóc? poradziłam, napisałam co znam i tyle. Cała filozofia. A jak wkurza mnie to podejrzewanie!

WeReL 
Administrator

Wysłany: Dzisiaj 11:36   

Radomiak: pewnie, że to reklama. Z jednego adresu ip pisza pod 4 nickami na forum ;-)

Księgowy

Jeśli chodzi o ten temat to polecam zapoznać się z jedną z poniższych stron:

Odpowiedz do tematu