rachunkowość, księgowość, podatki Rachunkowość, Księgowość, Podatki Forum
Forum dyskusyjne: rachunkowość, podatki, księgowość, praca w księgowości, studia, akty prawne, kursy, szkolenia, biura rachunkowe. - oferty pracy w księgowości: praca księgowość, zarabiaj online na inwestycji w forex (platforma online).

księgowośćFAQ  rachunkowośćSzukaj  podatkiUżytkownicy  podatki forumGrupy  podatkiStatystyki
księgowyRejestracja  praca dla księgowej, praca dla księgowegoZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
jaki kurs księgowości wybrać ?
Autor Wiadomość
weronka05 

Wysłany: 2010-05-25, 11:48   jaki kurs księgowości wybrać ?

witam

przymierzam sie do kursu księgowości w warszawie, czy ktos może mi polecić cos sprawdzonego ? zastanawiam sie nad tym kursem w MDDP,
czy może ktos z was tam kończył ?
z góry dziekuje

rafal7 

Wysłany: 2010-07-05, 13:41   

jeśłi chodzi o MDDP to mają bardzo dobre szkolenia, miałem przyjemność uczestniczyć...
natomiast jeśli chodzi o kurs to nie wiem ale biorąc pod uwagę ich markę pewnie warto.

egosiak82 

Wysłany: 2010-10-18, 15:42   

Chciałabym uzyskać certyfikowany dyplom samodzielnej księgowej. Na rynku istnieje kilka firm, które zajmują się kursami i szkoleniami oraz certyfikacją. Czy możecie mi polecić jakąś wiarygodną firmę w tym zakresie?

olawojx 

Wysłany: 2010-10-21, 12:51   

Polecam Polską Akademię Rachunkowości PAR. Mają bogatą ofertę kursów z księgowości – od podstaw po najwyższe szczeble. Dokładne informacje znajdziesz tutaj www.par.edu.pl/certyfikacja-egzaminy.html

adam koterski 

Wysłany: 2010-10-31, 09:11   dylemat

Bardzo proszę o pomoc w dokonaniu wyboru.
Co wybrać, aby rozpocząć swoją przygodę z rachunkowością?
kursy w SKwp- mają renomę, więcej godzin, droższe, otrzymuje się po egzaminie certyfikat zawodowy;
czy kursy MDDP- również renomowane, tańsze/ mniej godzin, bez certyfikatu (331303 itp)
Główkuję już trochę i nie umiem się zdecydować.
Pozdrawiam Adam

Killbach 

Wysłany: 2011-01-18, 11:35   

GoWork zaprasza na

Kurs księgowości od podstaw do samodzielnego księgowego - program Symfonia
www.gowork.pl/programy_promocyjne,11

Kurs adresowany jest do osób, które nie miały styczności z pracą w księgowości, a wiążą z nią swój dalszy rozwój zawodowy lub pracują w innych działach i chcą pogłębić i uaktualnić swoją wiedzę. Cechą charakterystyczną szkolenia odróżniającą go od innych oferowanych na rynku jest jego indywidualny charakter, przejawiający się w organizacji i czasie, który umożliwia nabycie solidnych podstaw, które pozwolą na podjęcie pracy w księgowości bez konieczności dodatkowego pogłębiania zagadnień z tego zakresu. Uczymy w łatwy, przystępny sposób. Wiedzę , również teoretyczną, przekazujemy w oparciu o praktyczne przykłady z "życia" księgowego.
Osobom nie mającym wcześniej styczności z tematem księgowości proponujemy intensywne kursy obejmujące "50% praktyki i 50% teorii"-KS1, KS2, KS3. Osoby zaś, Które pragną zapoznać się jedynie z pracą na programach Symfonia Finanse I Księgowość Premium oraz Symfonia Środki Trwałe Premium, zapraszamy na kursy "100% praktyki" KS4, KS5.

Dodatkowo w cenę kursu wchodzą materiały szkoleniowe takie jak:
- "Ujednolicone przepisy PODATKI"
- programy SYMFONIA FINANSE I KSIĘGOWOŚĆ PREMIUM oraz SYMFONIA ŚRODKI TRWAŁE PREMIUM(wersja demo)

Cena kursu 1470 zł. Promocja do 30/01/2011

ZAPRASZAMY

Agulka 

Wysłany: 2011-02-10, 14:04   

Witam, też jestem na etapie wyboru kursu zastanawiam się na tym organizowanym 3 stopniowo przez SKwP

Karola 

Wysłany: 2011-04-21, 08:55   Sprawdzony kurs;)

Długo szukałam kursu księgowości i w końcu byłam na dwóch a dopiero ten drugi okazał się w porządku. W GoWorku organizują ciekawy 120 godzinny kurs od podstaw i powiem, że sprostał moim wymaganiom. Przekazywane był konkretne i praktyczne wiadomości. Jeżeli kurs nie jest indywidualny to ciężko o to, żeby był naprawdę super a ten był w porządku:) Właśnie zaczęłam kurs na samodzielną księgową (też w gowork.pl) i później podzielę się wrażaniem:)

marcini20 

Wysłany: 2011-05-24, 12:14   Polecem kurs

Witam
Jeżeli zaczynacie dopiero swoją przygodę z księgowością polecam zrezygnować z książek i zapisać się na jakiś dobry kurs księgowania. Polecam no.:
http://www.gowork.pl/programy_promocyjne,11
naprawdę warto.
Wybierając dobry kurs zyskamy zdecydowanie większą motywację do nauki niż z tradycyjnych książek.

Ewa34 

Wysłany: 2011-09-01, 21:07   

Na pewno ten kurs jest dobry? Moja koleżanka chce szybko się nauczyć i znaleźć pracę w tym kierunku.Ile trwają takie kursy ?Ile kosztują ?

ckr 

Wysłany: 2011-09-01, 21:36   

Na takie kursy bym uważał. Organizatorzy chcą zachęcić, żeby tylko kasę wydrzeć. Dla mnie jedynym słusznym jest Stowarzyszenie Księgowych w Polsce. Podstawowy kurs trwa jakieś pół roku i kosztuje chyba ok 3000 zł. Dlatego wszelkie tanie oferty to moim zdaniem jakaś lipa. Poza tym uczą Symfonii - też mi łaska, jest dużo programów FK i opanowanie jednego w tak krótkim czasie nie przyniesie efektów, zwłaszcza dla kogoś kto nigdy wcześniej nie miał do czynienia z księgowością.

Marek K. 

Wysłany: 2012-02-17, 19:43   

Moim zdaniem to nie jest tak, że kurs musi być organizowany przez Stowarzyszenie Księgowych. Słyszałem z wielu źródeł, że są tam kursy porządne - choć często bez indywidualnego podejścia do słuchaczy. Jak dla mnie - to te kursy są zdecydowanie za drogie. Byłem na kursach księgowości w firmie MileStep, nie wiem czy posiadają filię w Warszawie, ale we Wrocławiu naprawdę warto.

Za kurs 80 godzinny zapłaciłem około 800zł w promocji - a bardzo byłem zadowolony. Polecam: http://www.milestep.pl/szkolenia/finanse-i-ksiegowosc/glowny-ksiegowy

Na taką cenę było mnie stać, a jakość zajęć super. Prowadzone przez główną księgową z podejściem dydaktycznym (co jest dość rzadkie)

ckr 

Wysłany: 2012-02-18, 11:38   

Problem polega na tym, że SK jest oficjalnym stowarzyszeniem, więc według mnie można im zaufać. Prywatne firmy, które zajmują się wszystkim dokoła nie budzą zaufania, tym bardziej, że widzę tu cenę 10zł/h co jest dość niską ceną za godzinę wykwalifikowanego księgowego czy prawnika. Poza tym porównujesz kurs 80 godzinny do kursu który w SK trwa ponad 200 godzin... No i oczywiście - może i kurs się podobał, ale czy czegokolwiek nauczył?

Księgowy

Jeśli chodzi o ten temat to polecam zapoznać się z jedną z poniższych stron:

Odpowiedz do tematu