Rachunkowość, Księgowość, Podatki Forum Forum dyskusyjne: rachunkowość, podatki, księgowość, praca w księgowości, studia, akty prawne, kursy, szkolenia, biura rachunkowe. - oferty pracy w księgowości: praca księgowość, zarabiaj online na inwestycji w forex (platforma online).
AniaK
Wysłany: 2006-11-19, 16:50 Biegły Rewident
Witajcie! Czy ktoś z Was ma już za sobą egzaminy na biegłego rewidenta? Bardzo proszę o wszelkie informację w tym temacie, bądĄ informacje o materiałach (dane ze strony Stowarzyszenia Księgowych w Polsce oraz KIBR są mi znane). Wielkie dzięki! Ania
Gość
Wysłany: 2007-03-09, 16:14 biegły rewident
Centrum Edukacji ekspert prowadzi kursy dla kandydatów na biegłych rewidentów
www.cee.com.pl
warto zadzwonić
AniaK
Wysłany: 2007-03-15, 07:36
Kursy to świetna sprawa, ale ich koszt jest dla mnie w dniu dzisiejszym nie do zaakceptowania.
Pozostaje mi więc samodzielna nauka.
Pozdrawiam,
Ania
Mimi Gość
Wysłany: 2007-03-30, 13:19
Hej,
Jestem w trakcie zdawania - za mną już połowa. I szczerze mogę przyznać, że przy odrobinie wkładu czasu i pracy własnej można się obyć i bez kursu. Ja też nie dysponuję aż takimi środkami jakie są potrzebne
W przygotowaniu dużą pomocą są książki polecane przez Stowarzyszenie - przykładowe pytanie publikowała też Rachunkowość (można spojrzeć jakią formę mają egzaminy)
Dużo też zależy od szczęścia. Pytania w poszczególnych grupach niejednokrotnie różnią się trudnością.
Witam. Jestem studentką III roku ekonomii i moje zainteresowania skupiają się na racunkowości. Moim celem jest zdobycie uprawnień biegłego rewidenta. Tylko nie wiem od czego zacząć. Czy najpierw należy się zgłosic do KIBR, żeby przedstawic swoją kandydaturę? na jakiej podstawie dana osoba dopuszczana jest do egzaminów?
AniaK
Wysłany: 2007-04-03, 09:19
Witam!
Proponuję zajrzeć na stronę www.kibr.org.pl. W dziale "postępowanie kwalifikacyjne" można dowiedzić się wszystkiego co potrzebne jest kandydatom na biegłego.
W razie szczegółowych pytań i wątpliwości służę pomocą.
Pozdrawiam serdecznie,
Ania
kurier Gość
Wysłany: 2007-05-05, 23:00 Organy Krajowej Izby Biegłych Rewidentów łamią prawo
Organy Krajowej Izby Biegłych Rewidentów pomimo interwencji Rzecznika Praw Obywatelskich oraz wystąpienia organu nadzoru nad Krajową Izbą Biegłych Rewidentów w tej sprawie - w dalszym ciągu łamią prawo odmawiając prawa do obrony biegłym rewidentom.
Stowarzyszenie LIBERTAS w obronie interesów zawodowych biegłych rewidentów w dalszym ciągu prowadzi działania zmierzające do zagwarantowania biegłym rewidentom - członkom Stowarzyszenia - przysługujących im praw konstytucyjnych.
Weź udział w forum:
http://www.libertas.org.pl/modules.php?op=modload&name=PNphpbb2&file=index
przyszły biegły Gość
Wysłany: 2007-05-10, 11:54
hej, jeśli tu jeszcze zaglądasz to napisz do mnie na maila masterszef@interia.pl Jestem na podobnym etapie do Ciebie. Zawsze mozna wymienic doświadczenia. pozdrawiam:)
księgowa Gość
Wysłany: 2007-05-10, 22:11
Witam
Ja jeszcze nie zdaje, ale zastanawiam sie głęboko czy do egzaminów z I semestru przygotowac się sama czy iść na kurs.
Kurs rozpoczyna sie w Warszawie 19 maja, ale nie wiem czy dam rade sama sie nauczyć, jak zdobyć materiały wystarczające żeby zdać. Jeśli ktoś coś wie na ten temat prosze o pomoc.
Pozdrawiam wszystkich)))
sgfsdf Gość
Wysłany: 2007-05-22, 15:29
jol
Gość
Wysłany: 2007-05-23, 17:14
z doswiadczenia wiem ze pierwsze egzaminy mozan zaliczyc samemu,trudniej jest na III,IV,I V egzamin.Skrypty wydane przez Stowarzyszenie ksiegowych tez sa przyadatne .W Centrum Edukacji Ekspert zwiekszyli obecnie ilosc godzin po 80 na przedmiot z rachunkowosci i 80 z ekonomii .Faktem jest ze są drodzy ale chyba najlepsi na rynku .
AniaK
Wysłany: 2007-05-30, 12:32
[b]Witajcie!![/b]
Po długim namyśle zdecydowałam się na kurs w Centrum Edukacji EKSPERT. Jak dla mnie są świetni !! Motywują i gonią do nauki, jak nikt. Nie sądziłam,że tak będzie. Przekazują drogocenne wskazówki i rady.Zwiększyli liczbę godzin zajęć z ekonomii i zarządzania z uwagi na coraz mniejszą liczbę osób zdającą ten egzamin.
Nie przeczę,że można się nauczyć wszystkiego samemu. Jednak ja (jak się okazało) nie mogłam się dostatecznie zmobilizować...taki ze mnie leń :)
Pozdrawiam serdecznie wszystkich uczących się do I wrześniowej sesji !!
Wysłany: 2007-12-05, 19:28 zaliczenia przedmiotów ze studiow
zwracam uwagę ze KIBR zalicza niektóre przedmioty ze studiów i nie ma konieczności ich zdawania. nie pamietam tylko czy chodziło o sam SGH czy tez o inne uczelnie ekonomiczne.
AniaK
Wysłany: 2007-12-08, 19:55
Witam,
Na dzień dzisiejszy KIBR ma podpisaną umowę tylko z SGH w związku z tym zalicza tylko przedmioty zdane na tej uczelni.