Rachunkowość, Księgowość, Podatki Forum Forum dyskusyjne: rachunkowość, podatki, księgowość, praca w księgowości, studia, akty prawne, kursy, szkolenia, biura rachunkowe.
PRZEDMIOTEM AUKCJI SĄ PRZYKŁADOWE TESTY Z ROZWIĄZANIAMI DO EGZAMINU NA USŁUGOWE PROWADZENIE KSIĄG RACHUNKOWYCH - CERTYFIKAT KSIĘGOWY
ZESTAW PYTAŃ TESTOWYCH DO EGZAMINU PAŃSTWOWEGO !!!
Przedmiotem sprzedaży jest przykładowy zestaw 2566 pytań testowych do egzaminów państwowych na usługowe prowadzenie ksiąg rachunkowych (Certyfikat Księgowy) lub Doradcę Podatkowego w wersji elektronicznej (plik Excell)
Pytania podzielone są na 3 moduły: Rachunkowość, Prawo, Podatki, w 2 wersjach (w 2 oddzielnych arkuszach):
1) do nauki/treningu (3 warianty odpowiedzi: dobrze, źle, brak)
2) egzamin testowy (symulacja) w/g zasad obowiązujących na egzaminie państwowym z odpowiedziami punktowanymi
odpowiedź poprawna +2 pkt
odpowiedź błędna -1 pkt
brak odpowiedzi 0 pkt
Po przerobieniu wszystkich pytań skrypt zlicza punkty i pokazuje wynik procentowy z każdego z modułów i/lub wynik ogólny w/g zasad obowiązujących na egzaminie państwowym - część testową uważa się za zaliczoną przy zgromadzeniu 60% maksymalnej liczby punktów (czyli przy założeniu 100% poprawnych odpowiedzi)
Na egzaminie państwowym część testowa składa się ze 160 pytań, za które można uzyskać maksymalnie 320 pkt - test jest zaliczony przy osiągnięciu minimum 196 pkt (czyli 60% z maksymalnej liczby 320 pkt.
Zestaw pytań jest aktualny.
UWAGA! KOSZT PRZESYŁKI GRATIS, BOWIEM PUBLIKACJĘ DOSTARCZAM MAILEM
Myślę że dużo info z życia biegłego można się dowiedzieć na stronie http://www.ludziepracy.com/opisy.php?id=1&Praca=Asystent_bieg%B3ego_rewidenta__audytor.html gdzie ktoś opisał całą pracę biegłego na codzień.
Wysłany: 2010-02-27, 15:57 ~pytanie o aplikację czy ktoś wie?
Witam, mam pytanie odnośnie zaliczenia aplikacji, mam 3 lata doświadczenia w firmie audytorskiej i zdane 7 egzaminów na biegłego (cała sesja 1,2 i oraz 2 egzaminy z sesji trzeciej), nie odbywałam wcześniej osobno praktyki w rachunkowości, czy ktoś wie ile lat trzeba być zatrudnionym w firmie audytorskiej żeby KIBR zaliczył mu praktykę w rachunkowości i aplikację za jednym razem,oczywiście wiem, że trzeba mieć zadane wszystkie egzaminy, ale czy trzeba być zatrudnionym trzy czy cztery lata w takiej firmie która prowadzi badania sprawozdań aby zdobyć uprawnienia na biegłego?
Bardzo chciałabym poznać przykładowe pytania, materiały egzaminacyjne na biegłych rewidentów.
Jeszcze zanim podejmę ostateczna decyzję chciałabym poznać, choć próbkę tego co mnie czeka :)
Może ktoś będzie miły i podeśle mie trochę materiałów.
Mój e-mail: qula@tlen.pl
Dziękuję z góry
Pozdrawiam
kijanka78
izka7a
Wysłany: 2010-08-24, 15:14 materiały na kibr
Poszukuję materiałów na egzamin z pierwszej sesji (głównie Ekonomia i kontrola wewnętrzna - czy jak to było wcze
izka7a
Wysłany: 2010-08-24, 15:16 materialy na kibr
Poszukuje materaialow na egzaminy z pierwszej sesji - glownie Ekonomia i kontrola wewnetrzna - czy jak to bylo wczesniej Ekonomia i Zarzadzania.
Mile widziane testy i przykladowe pytania :)
Oczywiscie odkupie
moj e-mail to izka7a@o2.pl
Księgowy
Jeśli chodzi o ten temat to polecam zapoznać się z jedną z poniższych stron: