rachunkowość, księgowość, podatki Rachunkowość, Księgowość, Podatki Forum
Forum dyskusyjne: rachunkowość, podatki, księgowość, praca w księgowości, studia, akty prawne, kursy, szkolenia, biura rachunkowe. - oferty pracy w księgowości: praca księgowość, zarabiaj online na inwestycji w forex (platforma online).

księgowośćFAQ  rachunkowośćSzukaj  podatkiUżytkownicy  podatki forumGrupy  podatkiStatystyki
księgowyRejestracja  praca dla księgowej, praca dla księgowegoZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: WeReL
2006-11-30, 21:08
Biegły Rewident
Autor Wiadomość
haniagra 

Wysłany: 2008-12-16, 14:02   

Witam, ja też przygotowuję się sama, pomocne są też zeszyty Rachunkowości, przerobienie przykładowych pytań sprawdza się, szczególnie, że na egzaminach często się powtarzają. Może ktoś z Was zdaje egzaminy w Poznaniu? Pozdrawiam.

bonnieblue 

Wysłany: 2008-12-16, 20:37   

Nie, ja zdaje w Wawie. Teraz będę podchodzić do finansów. Macie jakieś wskazówki?

EveMendez

Wysłany: 2009-01-01, 22:59   

witam,

chciałam poprosić osoby, które korzystały z kursów przygotwujących do egzaminów na biegłego o ujawnienie się :) chciałabym uzyskać kilka informacji m.in. która firma jest bardzej kompetentna w Warszawie.

ena0212
ena0212

Wysłany: 2009-01-25, 15:43   

Witam... dopiero myślę o egzaminach na biegłego. Ile średnio się oczekuje na akceptacje kandydatury od momentu złożenia dokumentów? W jakim okresie od przyjęcia odbywa się pierwszy egzamin. W jakiej formie są pytania: testowe, opisowe, zadaniowe? I pytanie do koleżanki, która zdaje w Poznaniu? Mogę prosić o szczegóły, gdzie się odbywają, kto narzuca terminy i inne ważne info. dziękuję. Anka

adriano 

Wysłany: 2009-01-29, 08:55   

Hej,

Odpowiedź do ena0212!

Wszystkie informacje znajdziesz na stronie KibR-u.

Mam jednak inne pytanko.

Zamierzam podchodzić do egzaminów w tym roku i pytanie, czy te książki polecane przez Stowarzyszenie Księgowych są do wypożyczenia na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu? (dawniej AE). Czy trzeba je kupować?

Pozdrawiam

gosia~ 
gosia~

Wysłany: 2009-02-03, 07:26   sobańska

odkupię książkę sobańskiej oraz inne materiały do 3 i 4 sesji

milka

Wysłany: 2009-02-18, 14:45   

Witam! Mam zamiar przystąpić do egzaminów na biegłego. bardzo proszę o praktyczne wskazówki jak to wogóle wygląda. Ile pytań itp. Przygotowywać będę się na pewno sama, więc doradźcie mi w jakie podręczniki najlepiej zaopatrzyć się.
Będę wdzięczna.

ena0212
ena0212

Wysłany: 2009-02-21, 14:01   odpowiedź do Adriano

Sądzę, że jeżeli na Uniwerku posiadają takie pozycje książkowe z wypożyczeniem nie będzie problemu. Osobiście posiadam kilka książek ze Stowarzyszenia zwłaszcza o tematyce rachunkowości. Ukończyłam dwa kursy, na których tak owe otrzymałam. Warto również zakupić zeszyty rachunkowości są w nich przykładowe pytania z egzaminów. Polecam ponadto zalogowanie się na stronie goldenline i zarejestrowanie sie w grupie KBiR. Relacje zdają tam Ci, którzy borykają się z egzaminami. A tak wogóle kiedy mozna składać wnioski do Warszawy nie widzę informacji o naborze w 2009 roku.

cometa 

Wysłany: 2009-02-22, 16:33   czy można bez ukończenia mgr?

Witam, mam pytanko czy ktoś sie orientuje czy można 'podejść 'do postępowania kwalifikacyjnego bez ukonczonych studiów magisterskich. Z tego co mi wiadomo wszystkie dokumenty należy dostarczyć do końca czerwca, a ja mam obronę mgr dopiero w lipcu. Posiadam dyplom ukonczenia studiów wyższych- licencjackich z rach i fin, ale nie wiem czy on wystarczy bo w regulaminie nie jest to do końca określone czy musi byc mgr

Nie chciałbym tracić roku i podejść do pierwszej sesji juz w wrzesniu09, czy to będzie możliwe???

Tak z ciekawości, bo do 1sesji planuje sie uczyć sama, ale gdzie w Poznaniu są organizowane najlepsze kursy?

Pzdr :-)

zauberer 

Wysłany: 2009-03-07, 22:34   

Witam,

ja rowniez zamierzam podejsc w tym roku do egzaminow na bieglego rewidenta w poznaniu.

Czy ktos moze mi polecic jakies pozycje ksiazkowe do pierwszej sesji ?

Z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam,

Zauberer

zauberer 

Wysłany: 2009-03-07, 22:36   

Witam,

ja rowniez zamierzam podejsc w tym roku do egzaminow na bieglego rewidenta w poznaniu.

Czy ktos moze mi polecic jakies pozycje ksiazkowe do pierwszej sesji ?

Z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam,

Zauberer

EveMendez

Wysłany: 2009-03-10, 13:09   

Odpowiedź do cometa.

Spokojnie możesz złożyć dokumenty. Wymagane jest wykształcenie wyższe, i licencjat w zupełności wystarcza na to by przystąpić do egzaminów.

EveMendez

Wysłany: 2009-03-10, 13:10   do cometa

spokojnie możesz złożyć dokumenty. Warunkiem przystąpienia do egzaminu jest posiadanie wyższego wykształcenia, licencjat w zupełności wystarcza.

cometa 

Wysłany: 2009-03-12, 21:24   

Chętnie odkupię jakiekolwiek materiały czy książki które mogą się przydać przy zadawaniu egzaminów z pierwszej sesji.

Jeśli ktoś posiada "coś", co chciałby sprzedać to proszę o kontakt cometa12@poczta.onet.pl

Eda 

Wysłany: 2009-03-24, 21:42   

pozycje książkowe polecane przez KIBR do pierwszej sesji:
Zb. Messner J. Pfaff - Rachunkowość finansowa cz. I

pod redakcją P. Wachowiaka - Funkcjonowanie przedsiębiorstwa w gospodarce rynkowej

oraz ustawa o rachunkowości - przyda się znajomość doskonała bo pytania są często z niej "wyjęte":)

http://www.cosz.org.pl/index.php?action=pokazKategorieW&id=16 - zakup u źródła mają korzystną cenę

Księgowy

Jeśli chodzi o ten temat to polecam zapoznać się z jedną z poniższych stron:

Odpowiedz do tematu